Какво да очакваме през 2023 г.

Какво да очакваме през 2023 г.

Какво да очакваме през 2023 г.? По отношение на прогнозите какво ще се случи през 2023 г… не съм Нострадамус и нямам кристално кълбо. Живял съм обаче в доста страни и познавам много влиятелни хора и въпреки че не мога да предрека какво точно ще се случи, мога да говоря за това какво да очакваме от 2023 г.

Тази нова година ще бъде малко или много подобна на 2022-ра, както и на всички останали години. Основната разлика ще е в действията и решенията, които изберем да направим. През 2023 г. ще продължим да наблюдаваме иновации и напредък. Ще има развитие и при изкуствения интелект, ИИ, зад чиято абревиатура може да се крие и идеята за “ускорена информираност” (от англ.език: AI – Artificial Intelligence/ Accelerated Information). Живеем в епоха, в която можем да се сдобием с всеки тип информация незабавно просто поради факта, че имаме смартфони. Невежеството вече не е оправдано. Ако не знаете нещо, то това вече е съзнателно решение. Ще видим разпадане на традиционното образование – университетите ще продължават да са в колапс. Вместо това ще видим процъфтяване на самостоятелната форма на развитие и практическото учене. Индустрията за самоусъвършенстване ще генерира над 1 милиард долара на ден.

Ще влезем в нова фаза, в която, когато хората, които искат да придобият дадено умение, няма да прекарват по 5 години в университета, а ще учат за по-кратко време, просто отивайки при правилния човек.  Ще видим знания, които са трупани с десетилия, компресирани така, че хората да успяват да извлекат най-важното от конкретната тема, сфера или умение за кратък период от време. Един от най-важните ми съвети за 2023-та е да изучите умение и след това да започнете да го преподавате. Да не можете да си позволите да се запишете в университет, вече не е оправдание. Научете ново умение и го преподайте на другите. Или ако вече имате такова умение, учете останалите на него срещу заплащане. Имате всичко, от което се нуждаете, в телефона си.

 

Точно както бум на блокчейн, ще виждаме бум на хора, заклещени в своите ограничаващи вярвания, които ги дърпат назад – емоционален блокчейн. Много хора ще се окажат заседнали в стари шаблони, които не им позволяват да просперират емоционално или финансово. Вместо да се оплаквате от дейността на правителството и че то не ви дава пари и социална сигурност, е нужно вие да се превърнете в своя собствен министър-председател. Вие бъдете министърът на своите финанси – поемете контрола и се образовайте финансово. Ако вие не контролирате своя собствен портфейл, извинете ме, но вие сте жертви на системата и това може изобщо да не ви харесва.

По това време на годината всички пресмятаме спечеленото и загубеното през изминалите 12 месеца. Моето мнение е, че съществува опасност, ако ни липса осъзнатост към самите нас и осъзнатост за това къде се намираме и какво се случва, да повторим същите неща. Без осъзнатост ще живеем живота си в един налудничав омагьосан цикъл. Има моменти, в които всичко изглежда сякаш върви добре – това е пикът, достигнали сме върха, но има и моменти на пропадане. И така всичко се превърта нагоре-надолу до безкрайност, като щура обиколка по траекторията на знака на осмицата (8). 

 

Защо е толкова важно да имаме осъзнатост? Представете си, че живеете живота си в мъгла или носейки очила, които замъгляват зрението ви. Когато стъклата са замъглени и зацапани, вашето възприятие за реалността ще бъде компрометирано. Когато се сдобиете обаче с осъзнатост, вие избърсвате очилата си и откривате пред себе си нова перспектива. Като коуч за върхово представяне, моята работа не е да ви казвам какво да правите, а да ви давам перспектива от различна гледна точка, за да можете да вземете най-доброто за вас решение.

 

2023-та е моментът да изявите своето истинско Аз и да стъпите в своята идентичност. Да сте автентични, значи да се превърнете в автори на своя живот. Така че започнете да пишете своята история и влезте в силата си. Също така ще е нужно и да покажете и авторитет – заявете се като експерт, покажете се като отговорен човек. Не можете да контролирате всичко, но можете да контролирате начина си на мислене, с кого избирате да прекарвате времето си и с какво да храните ума, емоциите и сърцето си. Веднъж развили отговорност в тези сфери, нищо външно няма да може да ви контроли или засяга.

През 2023 г. трябва да се заобикаляте само с “качествени” хора. Вашите стандарти се базират на това къде прекарвате по-голямата част от времето си. Така че, ако не сте доволни от това къде живеете в момента, каква храна ядете или какви пари изкарвате, обновете своя социален кръг. Започнете да прекарвате повече време с хора, които са като огледало на това, което искате да постигнете, и които живеят живота, който искате да имате. Изберете да имате “висококачествени” хора в живота си и спрете да се вслушвате в мнението на останалите. Мнението на другите хора никога не бива да се превръща във вашата истинска реалност. 

 

Източник: Maverick Paradox Magazine

 

Оригиналната статия на английски език можете да откриете в сайта на списанието:

https://themaverickparadox-com.cdn.ampproject.org/c/s/themaverickparadox.com/what-to-expect-in-2023/amp/ 

Какво да очакваме през 2023 г.

Сподели:

Facebook
Twitter
LinkedIn

ОСТАНИ ВДЪХНОВЕН ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ

Абонирай се, за да получаваш редовно вдъхновяващо съдържание, което ще те поддържа устремен и ентусиазиран. Започни отново да очакваш имейлите с нетърпение.

Към началото